„Развитие“ с пореден дарителски жест – над 130 заглавия за читалището в Тетевен

„Развитие“ с пореден дарителски жест – над 130 заглавия за читалището в Тетевен

Като част от спомоществувателската си програма, корпорация „Развитие“ дари голям брой книги на Народно читалище „Съгласие 1869 г.“ в Тетевен.

Над 130 заглавия влизат във фонда на читалищната библиотека. Сред тях са както книги, издадени от „Развитие“, така и заглавия от библиотеката на главния мениджър на корпорацията, Александър Александров.

Той бе гост на читалището в деня на неговия патронен празник – Свети Дух, за да връчи лично дарението. Сред книгите е и уникалното – като съдържание и полиграфия – двуезично издание „Приказка за България“ с автор Румен Манов.

Александров бе почетен гост на откриване на изложбата „Дарителството – отношение и благородство“, подредена в залата на Художествената галерия на читалище „Съгласие 1869 г.“.

Заедно с интелектуалци и дарители от Тетевен, главният мениджър на „Развитие“ получи почетен плакет „Благодетел“.

Александър Александров благодари за оказаната му чест и отбеляза, че „Развитие“ подпомага както дейности в областта на културата, така и в сферата на детско-юношеския спорт чрез създадената фондация „Играй с Развитие“. В Тетевен има отлични условия за спорт – на любителско и професионално ниво и фондацията ще обсъди възможности за подпомагане на конкретни проекти.

Телефон: 0678/52205; 53405; 0894781881
Email: saglasie1869_teteven@abv.bg
Адрес: пл. Сава Младенов 3
гр. Тетевен, 5700